Режимът, по който ДАНС има възможност за внедряване на служители под

...
Режимът, по който ДАНС има възможност за внедряване на служители под
Коментари Харесай

Ексклузивно! Цветлин Йовчев разкри начина, по който ДАНС ще внедрява свои служители във фирмите!

Режимът, по който ДАНС има опция за внедряване на чиновници под прикритие във компаниите, съществува от дълго време. Няма нищо трагично в това. Появиха се опасения, че ще се уголемяват пълномощията на ДАНС, че няма да има задоволителни механизми за надзор и че сътрудници на ДАНС ще плъзнат всеобщо по компаниите, само че няма мотив за терзания. Това сподели някогашният вътрешен министър Цветлин Йовчев в предаването “Лице в лице” по БТВ.

По думите му това е една безусловно регулярна активност, заложена в закона доста от дълго време.

„ Тези чиновници имат доста ясно дефинирани по закон пълномощия, а в случай че ги превишат, ги заплашват съществени наказания. Има доста съществени вътрешни пълномощия за надзор на тези чиновници. Те подлежат и на парламентарен надзор като чиновници на ДАНС. Много малко компании могат да внедряват тези сътрудници, тъй като не всяка може да извърши условията. Тези сътрудници ще се броят на пръсти “, увери той.

„ При сътрудници на прикритие, самоличността на сътрудника, с която се показва, е същинска, а при сътрудниците под прикритие – цялата идентичност и информация за лицето е сменена “, обясни Йовчев.

„ Тези хора ще би трябвало да дават отговор на избрани условия, това се употребява извънредно рядко. Най-вече те ще се интегрират главно в структури на държавната администрация. Вероятно ще се извършва остарелият режим, а единствено в редки случаи ще се назначават сходни сътрудници. Това не се прави в случаите, в които самата компания е обект на следствие, а позицията се употребява за надзор, примерно на избрани артикули или надзор на лица, влизащи в страната “, разясни някогашният вътрешен министър.

Цветлин Йовчев коментира и дали страната ни прави завой към Русия. „ Ние сме член на НАТО, а организацията дефинира Русия като опасност. Русия води хибридна война на територията на Европа, само че тя главно е ориентирана към Съединени американски щати. Целта е да се прокарат избрани тези, с цел да повлияят на решенията, които се взимат. Ние виждаме, че страните-членки на Европейски Съюз и НАТО имат доста прагматична политика по отношение на Русия. Тя е извънредно сериозен фактор в международен аспект и е нужно да имаме прагматична политика. Не би трябвало да взимаме решения повлияни от това дали би трябвало да се харесаме или не, а да се водим от позицията дали има полза за българските жители. В политиката всичко, което се прави би трябвало да е в интерес на жителите “, акцентира Йовчев.
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР